Musaka

500 g perunaa
500 g kesäkurpitsaa
800 g jauhelihaa
1 tlk tomaattia
125 g juustoraastetta
iso sipuli
suolaa
pippuria

Keitä perunat viipaleina (ei kesäkurpitsaa)
Ruskista jauhliha ja sipuli, kaada sekaan tomaattimurska.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua hiljalleen.

Voitele vuoka, lado pohjalle perunaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa vuorotellen.

Pinnalle bechamel- kastike ja korppujauhot.

BECHAMEL-kastike
125 g marg
1 dl jauhoja
8 dl maitoa
2 munan keltuaista
suolaa
pippuria.

Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Sekoita koko ajan kattinlan ollessa miedolla lämmöllä.

Lisää seokseen maito pienin erin, lisää keltuaiset.

Sekoita kunnolla ja lisää mausteet.

Kastikkeesta pitää tulla sakeaa ja sileää.

Paista 175 - 200 astetta n. 30 - 40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 430 grammaa

Sirkkis9
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 23g18kcal0.4g3.6g0g0.2g
Kesäkurpitsa, tuore23g4kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha38g62kcal7.1g0g3.7g0g
Tomaattimurskaa chilillä maustettuna (Rainbow)19g6.6kcal0.2g1.3g0.1g0g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)5.9g16kcal1.8g0g1g0g
Sipuli 4.7g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste5.9g43kcal0g0g4.8g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 2.8g10kcal0.2g2.1g0g0g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 38g15kcal1.2g1g0.6g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 1.4g4kcal0.2g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana323g359kcal22.6g17.6g21.4g1g
Valittu annoskoko161g179kcal11.3g8.8g10.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna81g90kcal5.7g4.4g5.4g0.3g
Arvot/100g100g111kcal7g5.5g6.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120467