Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 5.5g4.1kcal0.7g0.1g0g0.4g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g9g84kcal0g0g9.4g0g
Ruisjauho, 1 dl39g125kcal4.3g25g0.9g5.4g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 22g68kcal2.3g12.8g0.5g1.2g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 23g65kcal0.5g0.7g6.6g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g23g45kcal4.5g0g3g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro7.8g2.4kcal0.2g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g787kcal25g77.8g40.8g14.4g
Valittu annoskoko161g393kcal12.5g38.9g20.4g7.2g
Annoskoko puolitettuna81g197kcal6.3g19.5g10.2g3.6g
Arvot/100g100g244kcal7.8g24.1g12.7g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=198407