Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo292g2072kcal0.9g0.6g233.5g0g
Sokeri 199g806kcal0g198.3g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g584g1781kcal56.6g357.8g11.7g84.6g
Leivinjauhe 5.8g10kcal0.3g2.2g0g0g
Mustikka metsä- 420g185kcal2.1g26.9g2.5g13.9g
Sokeri98g398kcal0g98g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 12g39kcal0g9.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3220g10582kcal119.8g1386.6g495.4g197.4g
Valittu annoskoko1610g5291kcal59.9g693.3g247.7g98.7g
Annoskoko puolitettuna805g2646kcal30g346.7g123.9g49.4g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906