Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 58g313kcal0.5g0.4g34.9g0g
Sokeri 248g1005kcal0g247.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 379g1299kcal38.6g264.9g4.5g13.2g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)291g93kcal8.7g13.7g0g0g
Rypsiöljy 52g463kcal0g0g52.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 582g207kcal0.9g41.4g0.5g11.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3220g6760kcal97.4g1135.4g184.6g49.6g
Valittu annoskoko1610g3380kcal48.7g567.7g92.3g24.8g
Annoskoko puolitettuna805g1690kcal24.4g283.9g46.2g12.4g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247