3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 6339g1511kcal114.1g138.2g19g144.5g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 1981g1534kcal33.3g317.4g4g19.8g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g1585g1902kcal53.9g57.1g158.5g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g7.9g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)24g13kcal0.2g2.5g0.3g0.5g
Persilja40g4.8kcal0.6g0.4g0.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9930kcal404.2g1031.2g363.8g336g
Valittu annoskoko10000g4965kcal202.1g515.6g181.9g168g
Annoskoko puolitettuna5000g2482kcal101.1g257.8g91g84g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508