Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi844g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g281g84kcal2.8g16.9g0.6g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha225g374kcal42.8g0g22.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 68g215kcal16.5g30.9g1.3g6g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 113g150kcal9.5g19.8g2.3g5.6g
Porkkana 56g18kcal0.3g3.1g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3231g1717kcal146g146.6g53.8g27g
Valittu annoskoko1616g858kcal73g73.3g26.9g13.5g
Annoskoko puolitettuna808g429kcal36.5g36.7g13.5g6.8g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413