Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 253g1028kcal0g253.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 389g1335kcal39.6g272.3g4.7g13.6g
Voi 283g2055kcal3.4g1.1g230.3g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g8g32kcal0g7.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 399g154kcal0.6g32.6g0.4g6g
Kananmuna 50g(kpl)100g126kcal11g0.3g9g0g
Maito, Kevyt150g69kcal4.8g7.2g2.2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8g29kcal0.3g6.4g0.3g0g
Sokeri 16g65kcal0g15.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3232g9820kcal120.4g1201.2g493.8g39.2g
Valittu annoskoko1616g4910kcal60.2g600.6g246.9g19.6g
Annoskoko puolitettuna808g2455kcal30.1g300.3g123.5g9.8g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478