Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen250g83kcal8.3g12.3g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g150g525kcal2.5g133.5g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g11g35kcal1.2g6.8g0.8g3.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g150g465kcal25.5g81g4.3g19.5g
Vehnäjauho, sunnuntai195g683kcal23.4g138.4g4.1g5.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g300g930kcal51g162g8.7g39g
Voi, normaalisuolainen (Valio)75g540kcal0.6g0.6g60g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g250g150kcal25g10.8g0.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu68g86kcal7.5g0.2g6.1g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka5g20kcal0g5g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3g0.6kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl50g289kcal10.6g2.7g25.3g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3237g7677kcal317.8g1116.4g220.2g146.6g
Valittu annoskoko1618g3838kcal158.9g558.2g110.1g73.3g
Annoskoko puolitettuna809g1919kcal79.5g279.1g55.1g36.7g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183