Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 14g17kcal1.5g0g1.2g0g
Sokeri 13g53kcal0g13.1g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g3.9g12kcal0.7g1.6g0.3g0.7g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl20g74kcal2.4g14.9g0.4g0.7g
Leivinjauhe 1.2g2kcal0.1g0.4g0g0g
Neljänviljanhiutale 4.6g15kcal0.5g2.7g0.2g0.5g
Fariinisokeri5.4g22kcal0g5.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.7kcal0g0.4g0g0g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 16g7kcal0.5g0.7g0.2g0g
Raparperi 77g26kcal0.5g4.3g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana324g584kcal12.4g87g18.8g6g
Valittu annoskoko162g292kcal6.2g43.5g9.4g3g
Annoskoko puolitettuna81g146kcal3.1g21.8g4.7g1.5g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.8g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733