Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt28g13kcal0.9g1.3g0.4g0g
Hiiva 2.8g2.1kcal0.4g0g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai67g234kcal8g47.5g1.4g2g
Keltuainen, 20g, annos 20g4.5g2.9kcal0.2g0g1.1g0g
Kananmuna kuoreton 6.7g10kcal0.8g0g0.7g0g
Voi 11g81kcal0.1g0g9.1g0g
Sokeri 19g77kcal0g18.9g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0.2g
Rusinat (Rainbow) 1 pss11g36kcal0.3g7.9g0.1g1.1g
Sekahedelmä, kuivattu 11g25kcal0.4g4.9g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana324g963kcal22.4g161.6g25.8g8.8g
Valittu annoskoko162g481kcal11.2g80.8g12.9g4.4g
Annoskoko puolitettuna81g241kcal5.6g40.4g6.5g2.2g
Arvot/100g100g297kcal6.9g49.9g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984