Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 4.2g30kcal0g0g3.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50g16kcal1.6g2.4g0g0g
Hiiva 4.2g3.1kcal0.5g0g0g0.3g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki17g9kcal1.4g0.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 86g297kcal8.8g60.5g1g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana324g710kcal24.6g127.4g8.6g6.6g
Valittu annoskoko162g355kcal12.3g63.7g4.3g3.3g
Annoskoko puolitettuna81g177kcal6.2g31.9g2.2g1.7g
Arvot/100g100g219kcal7.6g39.3g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567