Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 13g54kcal0g13.2g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl19g63kcal2.6g11.9g0.6g1g
Vehnänalkio, 0,25 dl3.9g12kcal1.1g1.3g0.3g0.5g
Leivinjauhe 0.8g1.4kcal0g0.3g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.8g70kcal0g0g7.8g0g
Rahka, valio23g15kcal2.3g1g0.1g0g
Mustikka metsä- 28g12kcal0.1g1.8g0.2g0.9g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 31g11kcal0.9g1.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.9g7.4kcal0g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana325g589kcal22.6g66g25g4.8g
Valittu annoskoko163g295kcal11.3g33g12.5g2.4g
Annoskoko puolitettuna81g147kcal5.7g16.5g6.3g1.2g
Arvot/100g100g181kcal7g20.3g7.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558