Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen34g241kcal0.3g0.3g26.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai34g117kcal4g23.8g0.7g1g
Luumu kivetön, kuivattu 34g68kcal1.4g12.6g0.3g2.9g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g28g40kcal3.5g0.1g2.8g0g
Sokeri 34g136kcal0g33.5g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana325g1207kcal18.4g141.2g61.2g7.8g
Valittu annoskoko162g604kcal9.2g70.6g30.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna81g302kcal4.6g35.3g15.3g2g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.5g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278