Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.5g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 36g6.6kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Rypsiöljy 19g165kcal0g0g18.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl14g86kcal1.9g0.5g8.5g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.6g2.3kcal0g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Rusina 6.2g18kcal0.2g3.7g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana325g1110kcal17.2g123.6g59.2g4.6g
Valittu annoskoko162g555kcal8.6g61.8g29.6g2.3g
Annoskoko puolitettuna81g278kcal4.3g30.9g14.8g1.2g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38.1g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980