Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g33g20kcal0.5g4.3g0g0.3g
Bataatti, kuorittu 24g19kcal0.4g4g0g0.7g
Porkkanaraaste 200g39g10kcal0.2g2g0.1g1g
Lanttu 36g10kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Palsternakka 31g20kcal0.2g3.7g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana326g160kcal3.4g31.2g0.6g8g
Valittu annoskoko163g80kcal1.7g15.6g0.3g4g
Annoskoko puolitettuna81g40kcal0.9g7.8g0.2g2g
Arvot/100g100g49kcal1g9.6g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513