Kukkakaali-parsakeitto

250g kukkakaalia
250g parsakaalia
2 dl kevytkermaa 15%
1 iso sipuli
8 g oliiviöljyä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria

Pilko kaalien kukinnot ja sipuli.

Kuullota ison kattilan pohjalla öljyssä ensin sipuli ja lisää kaalit, kuullota hetki ja lisää vettä, niin että kaalit peittyvät.

Kunnes vesi kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio, kerma ja mustapippuri.

Sekoita.

Anna kiehua 10min.

Soseuta keitoksi sauvasekoittimella.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Tepajee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 500g120kcal9.1g11g1.5g11.5g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Parsakaali brokkoli 500g175kcal23.1g9.8g1.5g12.5g
Kasvisliemikuutio, Knorr20g56kcal1.6g1.9g4.8g0.3g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)400g640kcal10.8g10.8g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g2091kcal94.4g86.2g136.4g55.4g
Valittu annoskoko1620g1046kcal47.2g43.1g68.2g27.7g
Annoskoko puolitettuna810g523kcal23.6g21.6g34.1g13.9g
Arvot/100g100g65kcal2.9g2.7g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443139