Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g250g1126kcal19.3g170.2g40g9g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)125g476kcal0.6g8.1g50.1g0g
Taloussuklaa, Fazer250g1289kcal9.8g140.1g75.1g13.3g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 292g506kcal22.2g6.7g43.8g0g
Sokeri 142g576kcal0g141.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu227g286kcal25g0.7g20.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl334g1135kcal6.7g10g116.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g10784kcal167.2g955g692.4g44.6g
Valittu annoskoko1620g5392kcal83.6g477.5g346.2g22.3g
Annoskoko puolitettuna810g2696kcal41.8g238.8g173.1g11.2g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.5g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917