Suklaa-tuorejuustokakku

Leikkaa halkaisijaltaan noin 20-25 cm:n irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala.

Hienonna keksit.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut.

Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä.

Rouhi loput 50 g suklaata.

Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota kerma.

Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluastiaan ja koristele suklaakiehkuroilla ja marjoilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Tuija2010
AineksetMääräEnergiaPHRK
Domino keksi, 1kpl=65kcal=14g262g1257kcal13.9g167.6g60.2g2.6g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g75g344kcal0.4g0.4g38.2g0g
Leivontasuklaa, tumma (Fazer), annos 5g374g2095kcal29.9g138.4g157.1g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g299g763kcal17.7g9.6g71.5g0g
Sokeri 96g387kcal0g95.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu180g226kcal19.7g0.5g16.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka7.5g30kcal0g7.4g0g0g
Liivate 6g21kcal5.1g0g0g0g
Vesi22g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl299g1017kcal6g9g104.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g12280kcal185.4g856.6g895.8g5.2g
Valittu annoskoko1620g6140kcal92.7g428.3g447.9g2.6g
Annoskoko puolitettuna810g3070kcal46.4g214.2g224g1.3g
Arvot/100g100g379kcal5.7g26.4g27.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=172664