Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 540g766kcal94.7g0g43.1g0g
Paprika punainen 68g20kcal0.6g3g0.3g1.3g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g450g1665kcal20.3g139.5g112.5g16.7g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 225g144kcal7.2g10.8g7.9g0g
Sipuli (kuorittu)169g46kcal2.2g8.1g0.3g2.9g
Kananmuna 50g(kpl)169g213kcal18.6g0.5g15.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g5707kcal287.2g323.8g358.6g41.8g
Valittu annoskoko1620g2854kcal143.6g161.9g179.3g20.9g
Annoskoko puolitettuna810g1427kcal71.8g81g89.7g10.5g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609