Kasvissosekeitto

Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 463 grammaa

Aurinkokatja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1.1g10.4g0.4g4.4g
Peruna, keskikokoinen 60g70g42kcal1.1g9.1g0.1g0.6g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 219g75kcal2.4g11.8g0.4g6.4g
Vesi1051g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3241g388kcal12g72.6g2.2g26.4g
Valittu annoskoko1621g194kcal6g36.3g1.1g13.2g
Annoskoko puolitettuna810g97kcal3g18.2g0.6g6.6g
Arvot/100g100g12kcal0.4g2.2g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57064