Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 525g247kcal9.5g37.6g4.8g6.6g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g700g2309kcal84g461.8g16.8g57.4g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 35g309kcal0g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3248g5730kcal187g998.8g113.2g128g
Valittu annoskoko1624g2865kcal93.5g499.4g56.6g64g
Annoskoko puolitettuna812g1432kcal46.8g249.7g28.3g32g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.8g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021