Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 600g457kcal11.3g93g1.2g6g
Punasipuli, kuorittu, 100g83g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Porkkana 113g37kcal0.7g6.3g0.2g2.9g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 30g265kcal0g0g30g0g
Lenkki, kevyt sininen HK375g638kcal37.5g37.5g37.5g0.4g
Omena, ulkomainen, kuorittu 240g107kcal0.5g22.6g0.2g4.3g
Miniluumutomaatti, annos 250g188g38kcal1.1g6.2g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3255g3127kcal104.4g339.2g139.8g30g
Valittu annoskoko1628g1563kcal52.2g169.6g69.9g15g
Annoskoko puolitettuna814g782kcal26.1g84.8g35g7.5g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280