Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer1966g10123kcal76.7g1100.7g589.7g104.2g
Voi 1966g14259kcal23.4g7.9g1598g0g
Sokeri 1671g6782kcal0g1669.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2162g2724kcal237.8g6.5g194.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2236g7672kcal227.8g1565.1g26.8g78.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g83118kcal1131.4g8698.6g4818.2g365g
Valittu annoskoko10000g41559kcal565.7g4349.3g2409.1g182.5g
Annoskoko puolitettuna5000g20780kcal282.9g2174.7g1204.6g91.3g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834