Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 7.2g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Purjosipuli 54g12kcal1g1.3g0.1g1.1g
Oliiviöljy 6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Riisi tumma 115g402kcal8.1g82.9g2.6g4.6g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 115g417kcal9.4g90.9g0.6g2g
Vesi629g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 10g30kcal1g3.4g1.4g0.1g
Paprika punainen 153g45kcal1.4g6.9g0.6g2.9g
Parsakaali brokkoli 180g63kcal8.3g3.5g0.5g4.5g
Katkarapu 270g185kcal38.9g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3258g2482kcal139.8g388.8g30.6g33.8g
Valittu annoskoko1629g1241kcal69.9g194.4g15.3g16.9g
Annoskoko puolitettuna815g620kcal35g97.2g7.7g8.5g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791