Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 59g18kcal0.7g2.8g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 844g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 4.5g40kcal0g0g4.5g0g
Mustapippuri 2.2g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Timjami 10g29kcal0.9g2.7g0.7g3.7g
Purjosipuli 87g20kcal1.6g2.1g0.2g1.8g
Valkosipuli 6.7g7.3kcal0.5g1.1g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 51g11kcal0.2g0.8g0g0.1g
Juuriselleri 60g19kcal0.7g2.7g0.1g1.8g
Tomaattisose tomaattipyree 48g36kcal2.2g6.2g0.1g0.5g
Puna-ahven savustettu 225g253kcal37.8g0g11.2g0g
Katkarapu 132g90kcal19.1g0g1.5g0g
Sinisimpukka vedessä 101g90kcal15.8g1.9g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3258g1239kcal159.4g42.4g41g19.2g
Valittu annoskoko1629g619kcal79.7g21.2g20.5g9.6g
Annoskoko puolitettuna815g310kcal39.9g10.6g10.3g4.8g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203