Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 28g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri 16g65kcal0g16g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g4.4g15kcal0.2g3.5g0g0.1g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g3.7g13kcal0g3.1g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.5g9kcal0.5g0.3g0.5g0.8g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA25g40kcal1.8g4g1.7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g19g100kcal0.9g9.7g6g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl50g180kcal1g1.3g19g0g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g6.3g2.5kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana326g1000kcal15.6g95.2g60g2g
Valittu annoskoko163g500kcal7.8g47.6g30g1g
Annoskoko puolitettuna82g250kcal3.9g23.8g15g0.5g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905