Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 26g79kcal4.7g12.7g0.3g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 104g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Naudanliha keskiarvo 13g20kcal2.5g0g1.1g0g
Sianliha keskiarvo 13g29kcal2.4g0g2.1g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana326g258kcal19.4g26g7g5.8g
Valittu annoskoko163g129kcal9.7g13g3.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna82g65kcal4.9g6.5g1.8g1.5g
Arvot/100g100g79kcal5.9g8g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019