Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti63g70kcal13.9g0.1g1.9g0g
Sipuli 14g4.3kcal0.2g0.7g0g0.2g
Valkosipuli 1.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen1.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Porkkana 21g6.9kcal0.1g1.2g0g0.5g
Paprika, punainen14g3.6kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Paprikajauhe 0.4g1.2kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 35g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattisose tomaattipyree 3.2g2.4kcal0.1g0.4g0g0g
Persilja 7g1.9kcal0.1g0.1g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana328g221kcal29.4g7g8.4g3.4g
Valittu annoskoko164g111kcal14.7g3.5g4.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna82g55kcal7.4g1.8g2.1g0.9g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132840