Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 56g43kcal1.1g8.7g0.1g0.6g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 56g78kcal10.6g0g3.9g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g10g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1.1g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)35g21kcal0.4g1.6g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana327g289kcal24.6g21.8g10.8g1.6g
Valittu annoskoko164g145kcal12.3g10.9g5.4g0.8g
Annoskoko puolitettuna82g72kcal6.2g5.5g2.7g0.4g
Arvot/100g100g88kcal7.5g6.7g3.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251258