Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 326g1117kcal33.2g227.8g3.9g11.4g
Sokeri 213g864kcal0g212.6g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 334g2335kcal2.2g0g263.1g0g
Mustikka501g167kcal2.5g32g2g16.5g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Leivinjauhe 8.3g15kcal0.4g3.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.7g27kcal0g6.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3260g9310kcal99.6g965g556.8g55.8g
Valittu annoskoko1630g4655kcal49.8g482.5g278.4g27.9g
Annoskoko puolitettuna815g2328kcal24.9g241.3g139.2g14g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796