Porkkanasosekeitto

Paloittele porkkanat ja sipulit ja keitä ne kypsäksi kasvisliemivedessä.

Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat ja sipulit soseeksi.

Lisää ruokakerma ja lientä tarpeen mukaan.

Mausta rakuunalla tai basilikalla, kiehauta keitto vielä kerran.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Caristaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g751g210kcal4.5g44.7g1.5g18.8g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g7.5g18kcal0.4g3.2g0.4g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)75g64kcal0.8g2.6g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g615kcal13g106.4g14.6g39.4g
Valittu annoskoko1632g307kcal6.5g53.2g7.3g19.7g
Annoskoko puolitettuna816g154kcal3.3g26.6g3.7g9.9g
Arvot/100g100g19kcal0.4g3.3g0.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117864