Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer321g1652kcal12.5g179.6g96.2g17g
Voi 321g2327kcal3.8g1.3g260.8g0g
Sokeri 273g1107kcal0g272.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu353g445kcal38.8g1.1g31.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 365g1252kcal37.2g255.4g4.4g12.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g13565kcal184.6g1419.6g786.4g59.6g
Valittu annoskoko1632g6782kcal92.3g709.8g393.2g29.8g
Annoskoko puolitettuna816g3391kcal46.2g354.9g196.6g14.9g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834