Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g620g2263kcal68.2g409.2g28.5g27.3g
Vesi, vesijohtovesi 572g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 24g18kcal3.1g0.3g0.1g1.6g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön115g801kcal2.5g5g18.3g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g38g343kcal0g0g38.2g0g
Suola, annos 3g5.7g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g191g487kcal34.7g88.7g14.7g30.9g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g10g1kcal0.1g0g0g8.1g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g57g326kcal13g11.2g28.4g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g8478kcal243.2g1028.8g256.4g142.6g
Valittu annoskoko1632g4239kcal121.6g514.4g128.2g71.3g
Annoskoko puolitettuna816g2120kcal60.8g257.2g64.1g35.7g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.9g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214