Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)531g739kcal59g2.1g55.2g0g
Sokeri 101g412kcal0g101.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 109g373kcal11.1g76g1.3g3.8g
Perunajauho 1dl=70g121g404kcal0.1g99g0g0g
Leivinjauhe 10g17kcal0.5g3.7g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore24g6kcal0g2.2g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g724g1159kcal52.1g115.9g50.7g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g12g35kcal0.1g6.8g0g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g6289kcal245.8g814g214.4g17.2g
Valittu annoskoko1632g3144kcal122.9g407g107.2g8.6g
Annoskoko puolitettuna816g1572kcal61.5g203.5g53.6g4.3g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179