Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.9kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)233g385kcal7g9.3g35g0g
Valkoviini kuiva 117g80kcal0.4g0.7g0g0g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g700g252kcal6.3g51.8g2.1g24.5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g23g210kcal0g0g23.3g0g
Mustapippuri 1.2g3.3kcal0.1g0.4g0g0.3g
Broileri rintafile,maustamaton525g541kcal121.3g0.1g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3269g2978kcal272.2g129.2g131.4g50g
Valittu annoskoko1635g1489kcal136.1g64.6g65.7g25g
Annoskoko puolitettuna817g745kcal68.1g32.3g32.9g12.5g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012