Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g376g1187kcal84.5g9.4g90.2g0g
Nauris 496g136kcal5g20.8g1.5g9.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g301g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Punajuuri 376g144kcal3.8g25.9g0.8g9.4g
Oliiviöljy 60g532kcal0g0g60.1g0g
Hunaja 30g99kcal0.2g24.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3276g4365kcal190.6g196.6g306.4g52.6g
Valittu annoskoko1638g2182kcal95.3g98.3g153.2g26.3g
Annoskoko puolitettuna819g1091kcal47.7g49.2g76.6g13.2g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877