Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1369g525kcal13.7g94.4g2.7g34.2g
Palsternakka 642g408kcal3.2g75.7g2.6g28.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g1009g273kcal13.1g48.5g2g17.2g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)68g171kcal7.5g2.1g15.1g1g
Vesi4277g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g64g73kcal0.4g14.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1711g660kcal2.7g139.6g1.5g25.7g
Mustapippuri, annos 1g4.3g10kcal0.5g1.6g0.1g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g642g1347kcal147.6g0g83.4g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g214g299kcal6g13.9g25.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g7532kcal389.4g781.2g266.2g214g
Valittu annoskoko10000g3766kcal194.7g390.6g133.1g107g
Annoskoko puolitettuna5000g1883kcal97.4g195.3g66.6g53.5g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712