Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 4g29kcal0g0g3.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen48g16kcal1.6g2.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai72g253kcal8.7g51.3g1.5g2.2g
Hiiva, 50g7.9g4.8kcal1g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g16g9kcal1.4g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]16g22kcal2.2g2.2g0.5g7.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana328g667kcal29.8g113.4g10.4g19.6g
Valittu annoskoko164g334kcal14.9g56.7g5.2g9.8g
Annoskoko puolitettuna82g167kcal7.5g28.4g2.6g4.9g
Arvot/100g100g203kcal9.1g34.6g3.2g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427