Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Sokeri 32g129kcal0g31.8g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos39g134kcal1g31.9g0.2g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g19g135kcal0.2g0.2g15g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 25g22kcal0.8g1.1g1.5g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Sokeri 5.2g21kcal0g5.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana328g960kcal9.4g145.2g37.6g0g
Valittu annoskoko164g480kcal4.7g72.6g18.8g0g
Annoskoko puolitettuna82g240kcal2.4g36.3g9.4g0g
Arvot/100g100g292kcal2.9g44.2g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=136813