Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow23g124kcal0.2g0.2g13.5g0g
Kananmuna kuoreton 12g18kcal1.5g0g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g75kcal2.2g15.3g0.3g0.8g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 45g16kcal0.1g3.2g0g0.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Omenasose makeuttamaton 10g7.6kcal0g1.7g0g0.2g
Margariini, 60%, Rainbow11g62kcal0.1g0.1g6.7g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.1g0g0g
Ruishiutale 20g60kcal1.8g10.5g0.5g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana328g889kcal12g102.8g44.6g9.4g
Valittu annoskoko164g444kcal6g51.4g22.3g4.7g
Annoskoko puolitettuna82g222kcal3g25.7g11.2g2.4g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324