Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 443g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g144g40kcal0.9g8.6g0.3g3.6g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g443g1373kcal11.1g332.2g2.2g33.2g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g443g1506kcal11.1g367.6g2.2g8.9g
Kuivahiiva, annos 11g12g44kcal5.5g4.9g0.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl28g249kcal0g0g27.7g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl44g151kcal6.2g24.8g3g4.9g
Pellavansiemenrouhe,Risetti72g360kcal17.9g24g20.7g20.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3280g7446kcal105.4g1524.2g113.6g142g
Valittu annoskoko1640g3723kcal52.7g762.1g56.8g71g
Annoskoko puolitettuna820g1862kcal26.4g381.1g28.4g35.5g
Arvot/100g100g227kcal3.2g46.5g3.5g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049