Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)299g164kcal16.1g8.1g7.5g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g498g1385kcal5g127g47.8g1g
Tomusokeri 1dl=60g30g120kcal0g29.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml100g21kcal8.1g0g0.3g0.1g
Kauradigestive (Semper), annos 8g399g1873kcal15.9g271g79.7g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 100g529kcal0.3g0.5g59.8g0g
Vadelma 199g82kcal2g8.2g1.6g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3280g8475kcal94.8g921g393.4g17g
Valittu annoskoko1640g4237kcal47.4g460.5g196.7g8.5g
Annoskoko puolitettuna820g2119kcal23.7g230.3g98.4g4.3g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104