Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 147g503kcal15g102.7g1.8g5.1g
Vehnäjauho, durum 248g881kcal32.3g156.4g6.1g31.3g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka226g248kcal56.4g0g2.3g0g
Kinkkusuikale Pirkka188g194kcal33.9g3.4g4.7g0g
Tomaattipyree, Pirkka105g86kcal3.6g20g1.1g1.1g
Juustoraaste emmental punaleima113g440kcal32.7g0g33.9g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl602g542kcal96.3g15g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3288g5862kcal540.4g613g123.8g75g
Valittu annoskoko1644g2931kcal270.2g306.5g61.9g37.5g
Annoskoko puolitettuna822g1466kcal135.1g153.3g31g18.8g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232960