Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 53g15kcal0.5g2.4g0.2g0.9g
Palsternakka 18g11kcal0.1g2.1g0.1g0.8g
Nauris 70g19kcal0.7g2.9g0.2g1.3g
Lohifilee 420g820kcal78.5g0g56.7g0g
Tilli, tuore 14g4.2kcal0.5g0.1g0.1g0.3g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g11g23kcal1.8g1.8g0.9g0.1g
Sipulikuutiot Apetit70g18kcal0.8g3.4g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g70g12kcal1.3g1.5g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 210g693kcal4.2g6.3g73.5g0g
Vesi700g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)11g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3290g3238kcal177g42g263.8g7.2g
Valittu annoskoko1645g1619kcal88.5g21g131.9g3.6g
Annoskoko puolitettuna823g810kcal44.3g10.5g66g1.8g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981