Anihain pika valkosipulinen tomaattikeitto

Pilko valkosipulit(3kpl) ohuiksi viipaleiksi.

Lämmitä oivariini kattilassa(ei ruskeaksi asti).

Kuulota valkosipuleita hetki oivariinissa.

Mitä kauemmin kuulotat sen vähemmän valkosipuli keitossa maistuu.

Älä anna valkosipuleiden ruskistua reunoilta.

Lisää loput ainekset.

Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n.30min.

Tarjoile tuoreen pantongin, raejuuston, fraichen tai vaikkapa krutonkien kera.

Keitto on parhaimmillaan seuraavina päivinä, kun maut ovat saaneet pyöristyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Anihai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g17g92kcal0.2g0.2g10g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.5g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.6g17.5g0.3g0.9g
Mustapippuri 1.7g4.7kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Tomaattimurska 1252g368kcal7g66.3g2.5g23.8g
Ruokakerma kevyt 4% (Rainbow), annos 200g167g100kcal1.5g8.7g6.7g0.5g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 6.7g4.7kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Tabasco chipotle (Mc ilhenny), annos 5g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.7g0kcal0g0g0g0g
Vesi167g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3290g1326kcal24.4g190.6g39.4g52.2g
Valittu annoskoko1645g663kcal12.2g95.3g19.7g26.1g
Annoskoko puolitettuna823g332kcal6.1g47.7g9.9g13.1g
Arvot/100g100g40kcal0.7g5.8g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=343928