Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 160g1164kcal1.9g0.6g130.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 156g537kcal15.9g109.5g1.9g5.5g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)56g180kcal8.4g26.4g4.3g10.1g
Sokeri 273g1107kcal0g272.4g0g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6.1g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g4.8g15kcal0.5g2.9g0.3g1.3g
Kananmuna kuoreton 176g252kcal22.1g0.5g18.1g0g
Raparperi 802g270kcal5.5g44.1g0.8g11.2g
Kaneli, jauhettu, annos 2g3.2g8.4kcal0.1g2.6g0.1g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3296g7120kcal110.4g930.2g311.8g60g
Valittu annoskoko1648g3560kcal55.2g465.1g155.9g30g
Annoskoko puolitettuna824g1780kcal27.6g232.6g78g15g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595