Taivaallinen mustikkapiirakka

Valmista ensin täyte.

Sekoita keskenään 1 prk kermaviiliä, kaksi kananmunaa, 0,75 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 5 dl mustikoita.

Tee siten taikina:Vatkaa 150 g juoksevaa kasviöljyvalmistetta (tai voita) ja 1 dl sokeria.

Vatkaa sekaan kaksi keltuaista.

Sekoita 0,5 dl perunajauhoja, 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta keskenään ja lisää taikinaan.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Kaada päälle täyte ja paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasviöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g23g167kcal0g0g18.5g0g
Sokeri 23g91kcal0g22.5g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g6g3.8kcal0.2g0g1.5g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.5g15kcal0g3.7g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 30g19kcal1g1.4g1.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu18g23kcal2g0.1g1.6g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Mustikka metsä- 45g20kcal0.2g2.9g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana330g788kcal9.8g84g46.4g4.2g
Valittu annoskoko165g394kcal4.9g42g23.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna83g197kcal2.5g21g11.6g1.1g
Arvot/100g100g239kcal3g25.5g14.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299372