Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 286g863kcal51.2g138.5g2.9g30.6g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g171g540kcal20.6g1.7g51.4g0g
Vesi1143g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)34g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Sinappi 8.6g11kcal0.4g1.2g0.5g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi9g26kcal0.8g0.7g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3304g2901kcal146.8g287.4g114.2g62.6g
Valittu annoskoko1652g1450kcal73.4g143.7g57.1g31.3g
Annoskoko puolitettuna826g725kcal36.7g71.9g28.6g15.7g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576