Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1049g294kcal6.3g62.4g2.1g26.2g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g187g727kcal61.8g0g53.2g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g300g99kcal9.9g14.7g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 53g22kcal5.1g0.2g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g45g328kcal0.4g0.4g36g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3312g3042kcal170g176.4g183.2g53.4g
Valittu annoskoko1656g1521kcal85g88.2g91.6g26.7g
Annoskoko puolitettuna828g761kcal42.5g44.1g45.8g13.4g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868