Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 249g355kcal31.1g0.7g25.5g0g
Sokeri 321g1302kcal0g320.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 294g1010kcal30g206g3.5g10.3g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.9g0g0g
Taloussuklaa, Fazer226g1166kcal8.8g126.7g67.9g12g
Voi 226g1642kcal2.7g0.9g184g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 151g498kcal3g4.5g52.8g0g
Voi 60% rasvaa 30g164kcal0.3g0.2g18.4g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen151g272kcal0.6g64.9g0.3g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3312g12842kcal153.8g1454.2g704.8g51.6g
Valittu annoskoko1656g6421kcal76.9g727.1g352.4g25.8g
Annoskoko puolitettuna828g3211kcal38.5g363.6g176.2g12.9g
Arvot/100g100g388kcal4.6g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814